Начало > Нещо интересно > Something I would like to change!

Something I would like to change!


Някой от най-добрите стартиращи фирми (особено в ИТ сектора) разрешават проблеми на техните основатели. Сабир и Джак са имали нужда от електронна поща и създават hotmail. Лари и Сергей не са могли да търсят в интернет и създават Google. Списъкът наистина продължава.

Така и ние в процеса на подготовка за FIRST Lego League зададохме на момчетата от SAPartans следната тема за размисъл и презентация:

Something I would like to change! (Нещо което искам да променя!)

Време за подготова – 5 минути.

Време за презентация – 5 минути.

Може да ви звучи като въпрос зададен към участничка в конкурс за красота. И донякъде ще сте прави. Но докато красавиците искат да променят света, глобалното затопляне и глада по света, то нашите участници са доста по-конкретни. За 5 минути подготовка те се подготвиха да променят образователната система. Драги учители, следва списък с неща, които е по-добре да променим, защото това са бъдещите ни бизнесмени ( и министри) 🙂

условията за облеклото! Може и да е правилно в училище да се ходи спретнат, чист и не много гол. Но със сигурност правилото за добро обекло не е подходящо обяснено и представено.

достъпът до информация! Кои са университетите, в които може да продължиш обучението си след училище? Със сигурност съвременните училища не ти дават достатъчно информация особено за възможностите и пътя за чуждестранно обучение.

закъсненията и последствията от тях! Има още доста да поработиме там.

Какво ли щеше да стане ако имаха цяла седмица да подготвят презентацията си. Аз съм сигурен, че щяха наистина да променят света (особено в сравнение с кралица на красотата :))

  1. Няма коментари.
  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар