Роботика за големи

Тази страница описва „Роботика за големи“, предназначена за всички, които са завършили училище. Няма ограничения нито за възраст, нито за специфични знания към участниците. Формата на занятията е по-разчупена и свободна. Продължителността от 3 дни на курса, не означава, че с това той приключва. По-скоро сме дали възможност на всички на вмъкнат занятията по роботика в забързаното ежедневие. Най-запалените могат да продължат да се забавляват с още модули от по три дни.

За по-обща представа за роботиката с Лего ви препоръчваме да посетите страницата ни Лего Роботика.

За кого?

Обученията са подходящи за големи, без значение от професия, знания и интереси. За тях сме предвидили по-свободна форма и съдържание на занятията.

Как мога да участвам?

За участие в занятията трябва да се регистрирате през тази страница.

Каква е целта?

Целите на програмата са да:

  • запознае участниците с възможностите на Lego Mindstorms, работа с моторите, сензорите за разстояние, светлина, допир и звук.
  • даде основни разбирания за роботите и роботизираните системи
  • събуди (или затвърди) интереса към информационните и комуникационни технологии, физика, математика, механика и като цяло технически науки
  • даде възможност за реализиране на оригинални решения на проблеми

Програмата е съобразена с желанието ни всеки двама до трима участници да разполагат със свои комплекти по роботика и компютър, както и сами да конструират роботите.

Цена и часове?

Три последователни дни от 18:30 до 20:45. Цена 45 лева.

Какви знания трябва да имам?

За успешно участие в занятията са ви е достатъчен ентусиазъм. На останалото ще ви научим ние.

  1. Няма коментари.
  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар